Uus Eesti plaadifirma Frotee avab kaardid homme Schillingul!

Uus Eesti plaadifirma FROTEE annab välja kaks Eesti popmuusika unustatud klassikut ansamblitelt TORNAADO ja KEERIS; plaadid ilmuvad vinüülformaadis.

TORNAADO avaldamata jäänud instrumentaaltsükkel “Regatt” ilmub esimest korda helikandjal, ainult 10” vinüülformaadis, tiraaž on 500 eksemplari. “Instrumentaaltsükkel “Regatt”” on salvestatud 1979. aastal. Kuigi tsükli lugusid kasutati Tallinnas toimunud olümpiaregati ajal raadios ja televisioonis, jäid lood plaadil ilmumata. Tornaado segas kokku oma ajastu lemmikmuusikat, võttes mõjutusi disco’st, reggae’st ja jazzrockist, nii saavutasid nad omanäolise instrumentaalmuusika.

KEERIS oli tegus Pärnu ansambel aastatel 1977-1985. Kui nende omaloomingulise repertuaari paremikku kuuluv “Kontsert” ilmus õnneks ka Melodija vinüülil, on nende parim lugu “Öö ja päev” seni jäänud kättesaamatuks igas formaadis. Nüüd on see olemas 7-tollisel vinüülsinglil (limiteeritud tiraaž 300). Kui läänes võiks seda koguni yacht-rock tüüpi looks nimetada, on tegu maheda Eesti levimuusika näitega. Singli teisel poolel on süntpopilik instrumentaal “Kujutlus”.

FROTEE on hobiplaadifirma Eestist, mis soovib vinüülplaatidel välja anda ilmumata jäänud head vanemat Eesti muusikat 60.-80. aastatest. Frotee otsib välja baleaarilisi helisid Läänemere-äärselt kodumaalt, katsudes stiile disco, soul, fusion, jazz, ideaalpop, balearic, reggae, psühhedeelia jne. Frotee plaadid ilmuvad koostöös muusikutega, soovides säilitada koos muusikaga ka artistide ajalugu.

Frotee lõid teenekad muusikasõbrad TÕNIS KREININ, ERKI PRUUL ja MARTIN JÕELA. Tõnis ja Erki on korraldanud Jazz Lessonsi üritusi, lisaks kuuluvad ka Kohviradio ja festivali Schilling korraldustoimkonda. Martin on suur Melodija plaatide entusiast ja üks Jaan Kumani instrumentaalansambli kogumikvinüüli koostajatest.

Leave A Comment