TAP IT MUSIC PAD?

Meeldib kohe kasutada sõnu innovatsioon ja Eesti ühes lauses nii ka täna lugu Rakverest pärit muusikutest, kes otsustanud maailma vallutada vidinaga, mille nimeks TAP IT MUSIC PAD. Kuna projekti üheks osaks on rahalise toetuse leidmine kuu ajaga läbi ühisrahastuse (hooandminine) siis ilma pikema sissejuhatusega asume küsimuste kallale, millele vastab TAP IT MUSIC PAD arendaja RASMUS RATTAS

Selleta mulle kui võhikule ära, mis on controller?

Kontroller on seade mis saadab erinevaid käsklusi/infot edasi oma põhiseadmele, et seda siis juhtida/kontrollida – teleka pult telekale, TAP IT MUSIC PAD arvutile. Kontrolleriga omapead, ilma põhiseadmeta suurt midagi ette võtta pole. Ehk siis Tap it Music Padi kontekstis ühendub ta läbi usb arvuti külge ja saadab siis padidele vajutamise info edasi asjaga kaasa tulevasse programmi mis siis omakorda töötleb saadud infot vastavalt kasutaja valitud seadistustele ning saadab helisignaali läbi arvuti helikaardi välja. Kontroller ise heli ei tekita.

Sellega vist sämplida ei saa?

Saab. Sämpel import ’drag and drop’ stiilis on täiesti olemas. Mis võimaldab siis kas produktsiooni poole pealt klassikalises mõttes ‘sämplida’ või siis instrumentide poole pealt programmiga kaasa tulevate pillide/instrumentide hulka täiendada.

Kas seda on võimalik ühendada juba olemas oleva tarkvaraga (a la LOGIC, ABLETON)?

Jah, saab. ‘Advanced user feature’ina tuleb lisaks põhi programmile (mis on eelkõige suunatud pigem n.ö tavakasutajale) kaasa ka üks teine programm (bridge), millega saab siis kogu Pad’ist tuleva info saata MIDI’na ükskõik millisesse MIDI’t toetavasse programmi (k.a LOGIC, ABLETON, CUBASE, DJ-soft jne.). Tõenäoliselt tuleb sinna veel ka erinevad scale’ide valikud, MIDI Control funktsionaalsus, et DAW play, stop, rec jne funktsioone juhtida, jms. (hetkel programm veel poolik, seega funktsionaalsuse nimekiri täieneb)

Millises summas peab annetama, et tulevikus juba ise kodus muusikat tehes kasutada TAP IT MUSIC PAD’i?

Minimaalne toetuse summa mille eest Music Padi endale võib saada on 18 dollarit (~14 eur). Sellele lisandub siis veel $2 postikulu (Eestisisene, muidu $5) .

On teil mõni helinäide, mis ainult produtseeritud TAP IT MUSIC PAD-il?

Kui need tutvustus video all olevad jupid kõrvale jätta, siis ei. Pole lihtsalt jõudnud. Aga erinevat materjali, nii videos kui helis on tulemas siin kuu jooksul erinevate update’ide näol kindlasti. Jooksvalt. Nii kuidas jõuab.

Kes on sihtrühm kellele TAP IT MUSIC PAD on suunatud?

Üldiselt on saanud algusest peale nii TAP IT’i kui ka GUT GROOVE’i asjadega sihtrühma definitsioon nii laiaks ajada kui võimalik. Mitte, et see reaalsuses väga toimiks või strateegiliselt tingimata mõistlik oleks, aga ei näe põhjust kedagi eelneva muusikalise tausta puudumise tõttu välistada. Üritame teha asju nii lihtsalt ja loogiliselt kui võimalik.

Aga eks ta reaalsuses kuhugi sinna casual ja semi-pro/prosumer mõistete vahele või kanti peaks jääma. MPC või muude Akai, Korgi ja teiste pad tüüpi kontrolleritega nende tasemel konkureerima ei plaani hakata. Pigem pakkuda lihtsasti kasutatavat ja taskukohast alternatiivi, mis praegu meie hinnangul turul puudub (Korg Nano seeria vast kõige lähemal).

Tap it Music Pad from Gut Groove on Vimeo.

Videos võrdlete silikoonist klahve iPadi klaasist pinnaga. saan aru, et asja mõte on mobiilsuses aga mõne jaoks võib tunduda üks lisa vidin taskus liiast?

Nii on. Konvergents viimaste aastate tehnoloogiliste vidinate lõikes on igati positiivne. Sellele vastu ei taha küll kuidagi pressida. See Ipadi võrdluse sisse toomine on nüüd siin paari päevaselt distantsilt vaadates törts jabur muidugi, aga samas punktid nii fiilingu kui ka seadme leviku kohta (vs pc ja mac kombineeritult) peavad siiski paika. Eriti meie puhul, mil üheks välja hõigatud eesmärgiks on tehniliste vahendite kättesaadavuse barjääri alandamine lõppkasutajale.

Kui aga Tap it Music Padi üldisest mõttest eraldi rääkida, siis mobiilsus oli küll üks punkte mis sai videos välja toodud, kuid asja põhi fookus on pigem ikkagi ta kasutuslihtsus null kogemusbaasilt kasutaja jaoks ja hind. Mitte, et kompaktsus oluliselt vähem tähtsam oleks. Pigem ei näe teda lihtsalt tootena mida keegi väga taskus kaasas kandma hakkaks või mis sellise monofunktsionaalse seadmena näiteks üleliia rõhuvalt mõjuks.

Tõsiselt kiiduväärt idee on annetuste korras tap it music pad’ide laiali saatmine. mis kriteeriumite järgi valite kuhu saadate?

Jah, meile ka meeldib. Sai isegi oma viimase rahanatukese sinna seemneks paigutatud. Süsteem näeb praeguse korralduse kohaselt välja selline, et alates $5 toetusest fondi, saab toetaja lisada ühe kooli või muu noorte organisatsiooni nime üldisesse ‘valiku korvi’, kust siis projekti lõpuks nii palju nimesid juhuslikkuse alusel välja valitakse kui fondi kogu summa võimaldab (Pad’i hind + transport)

Toetuse puhul alates $100 (80€) saab toetaja valida kas kogu summa läheb fondi ja ta esitab ühe nime ‘valiku korvi’ või nimetab adressaadi, kellele antud summa eest võimalik Padide kogus saadetakse. Jääk läheb tagasi fondi.

Alates $1000 toetusest on sponsori tase, kus kehtib samuti eelnev loogika, kuid toetajal on õigus esitada ka kleepsu disain mille me siis nii mitmele tasuta välja saadetavale padile päisesse lisame, kui antud summa neid välja saata võimaldab.

Mis on GUT GROOVE LABS’i edasised plaanid?

Edasine sõltub suuresti nii antud projekti edukusest, esimeste valminud programmide vastuvõtust kui ka täiendava arendusraha leidmisest. Isiklikud ressursid on paraku siin eelneva arenduse käigus kokku kuivanud.

Aga ideid ja pooleli olevaid projekte/prototüüpe on palju. Alates mobiili rakendustest kuni interaktiivse muusika platvormini. Varsti plaanime välja tulla ka Mac App Store’is.

Toeta ja soeta endale TAP IT MUSIC PAD

GUT GROOVE LAB

Leave A Comment