Débruit intervjuu

BiiT: mida tähendab “débruit”?
débruit: see on väljamõeldud sõna, mis on mitmest teisest sõnast kokku pandud – vali milline tähendus tahes, nt “debris” (purunenud klaasi killud), “detruit” (purustatud), kuid peamiselt “bruit”, mis tähendab müra, ja selle ees olev “de” müra vastandit? võite mind kutsuda ka lihtsalt nimega “D” või “de”, mis on keelele ja kurgule lihtsam hääldada.
BiiT: kelleks tahtsid lapsena saada?
débruit: tahtsin saada arhitektiks ja hiljem profikorvpalluriks.
BiiT: analoog või digitaal?
débruit: mõlemad! ma teen digitaalset, mis kõlab nagu analoog, kuna analoog ei kõla teinekord nii hästi, ja vastupidi ka!
BiiT: kas hiphop on surnud?
débruit: mulle meeldiks, kui inimesed ütleksid, et hiphop on surnud (isegi kui ma ise seda ei ütle!), kuna iga kord, kui keegi ütleb: “See muusikastiil pole surnud!”, siis see tegelikult on. Hiphop võib lõpmatult muteeruda, see on nagu juur ja võib olla millegi muu osis.
BiiT: kas oleksid tahtnud teha soundtrack’i mõnele jaques tati filmile?
débruit: muidugi! aga praegu oleks see muidugi keeruline, kui film on juba valmis ja olemas ka väga tugev soundtrack
BiiT: mis sa arvad praegusest olukorrast, kus aina rohkem prantsuse muusikaprodutsente on muutumas millekski enamaks kui lihtsalt produtsendid – popkultuuri staarideks, kes näiteks disainivad tosse vms?
débruit: ma ei tea küll, keda sa silmas pead, kuid kas sellepärast ongi mõned french touch 2.0 asjad nii igavad? äkki need on hoopis moeprodutsendid, kes proovivad muusikat teha?
BiiT: kas oled daft punki kunagi ilma maskideta näinud?
débruit: võib-olla, kuid ma ei tunneks neid ju ära! kahtlustan, et üks neist töötab mu kohalikus toidupoes. ma ei ole kindel, kuid tal on mootorratas ja nahktagi, nii et 90% kindlusega võib öelda, et see on tema või siis üks kutt Justice’ist.
BiiT: kas prantslased on kõige romantilisem rahvas, nagu tihti arvatakse?
débruit: me ei pea enam olema, kuna see arvamus meist on juba piisavalt tugev. oleme sajandeid selle nimel vaeva näinud, nüüd saab meie põlvkond sellest kasu lõigata! me oleme teiste rahvuste silmis romantilised, ilma et peaksime seda tegelikult olema! vahel teeb oma töö ära keel ja hääldus, meie ei pea rohkem pingutama. hahaa!
BiiT: kas vaatasid sarja “helene et les garcon” ja kes oli su lemmiktegelane?
débruit: ma ei saa öelda, et oleksin vaadanud, kuna kui ma oleksin seda teinud, siis ma ei ütleks seda, kuid kui pean nimetama ühe tegelase, siis võib-olla Cricri (trummar) – ta on eriti hull!! ta meeldib mulle väga!!!
BiiT: mida küsiksid jacques-yves cousteau’lt, kui sul oleks võimalus temaga kohtuda?
débruit: mitu munamütsi sa oma reisidel kokku ära kasutasid?
BiiT: boobies or booties?
débruit: Bunnies (lapins)
BiiT: mis on napoleoni kompleks?
débruit: see, mis meie presidendil on. (ma ei tea küll, kas napoleon kandis ka kõrgeid kontsi…)
BiiT: kumb oleks parem muusik – michel platini või zinedine zidane?
débruit: zidane tundub loovam, michel platini lisaks aga vanakooli tõde – neist saaks kokku hea bändi!

Leave A Comment